U některých služeb je možné si vybrat i variantu Dárkového poukazu. Pokud služba tuto možnost neposkytuje, můžete si o poukaz napsat.

Jak na správné odlíčení

K péči o pleť a tělo je třeba řada přípravků. Na trhu je tolik značek různé kvality, že je složité se v nich vyznat.
Zapomeňte na různé testy, zaručená doporučení na sociálních sítích ve skupinách kosmetiček. Testy mají firmy ošéfované a ve skupinách bude každý prosazovat svoji značku jako tu nejkvalitnější.
Sama mám svých několik značek vybraných a ty budu doporučovat, protože vyhovují mě samotné. Mám přecitlivělou pleť a tak musím pečlivě vybírat co použiji.

Nebudu psát zatím recenze na jednotlivé značky. Teď chci vytvořit seriál na téma jednotlivých přípravků. Jak je vybrat a jak je používat.

Nejsem kadeřnice a tak se začnu prvním přípravkem péče o pleť a tím jsou přípravky určené k odlíčení a čištění pleti.

Odličovače se vyrábí v několika provedeních.

Nejčastěji se setkáte s odličovacími mléky a vodami.
Dekorativní kosmetika se skládá ze suchých i mastných složek a každá složka je rozpustná a odstranitelná něčím jiným. Proto nikdy neuděláte chybu dvousložkovou odličovací vodou.
Takovou vodu před použitím protřepejte a tím obě složky spojíte, které jsou jinak oddělené. Trochu odličovadla naneste na odličovací tampony a přidržte na očním víčku asi půl minuty. Tím docílíte toho, že se rozpustí řasenka a nevytrháte si řasy, tím jak budete usilovně mnout oči. Navíc olejová složka bude kromě rozpouštění barvy také pečovat o oční okolí, kde je kůže 7x tenční než zbytek pokožky.
Po té co barva řasenky povolí jí jemně směrem dolů a ke kořeni nosu opatrně setřete. A silou si jen poškodíte řasy i oční okolí. Takže na ní zapomeňte. Pokud se to nepodaří odlíčit na poprvé, tak postup opakujte. Jen tak dokonale odlíčíte všechnu barvu z řas.
Postup opakujte tak dlouho dokud není odličovací tampon čistý.

Čištění pleti

Zde už je výběr složitější, ale postup jednodušší.

Přípravky k čištění pleti je třeba vybírat s ohledem na typ pleti. A ten Vám řekne nejlépe odborník. Buď proškolený personál v prodejně nebo kosmetička.

Pro suché typy pletí jsou nejlepší čistící mléka, pro smíšené nejrůznější čistící emulze nebo micerální vody a pro mastné typy pleti čistící nebo micerální vody s obsahem alkoholu.

Postup:

Celý obličej si opláchněte teplou vodou. Tím odstraníte pudr a povolí make-up. Na ruku nanesete trochu čistícího přípravku a v dlaních napěníte. Pak nanesete na obličej a důkladně rozetřete. Kromě očí, tam by přípravek fungoval jako mýdlo. A to fakt nikdo nechce zažít. Pak celý obličej důkladně opláchnete teplou vodou. Klidně i několikrát, aby veškerý make-up a denní prach se umyl a nezůstal na ručníku.
Nejlepší je to dělat ve sprše při sprchování. To je podle mé zkušenosti nejrychlejší a nejdůkladnější umytí.

Obličej se čistí i ráno a to z toho důvodu, že přes noc tělo vylučuje toxiny a ty je třeba ráno odstranit než opět naneseme hydratační krém a make-up.

Je to moc informací? Máte z toho zamotanou hlavu a rády byste osobní ukázku?
Od toho mám kurz domácí péče o pleť.

02-P1000505

Zpět do obchodu