U některých služeb je možné si vybrat i variantu Dárkového poukazu. Pokud služba tuto možnost neposkytuje, můžete si o poukaz napsat.

První pomoc při spálení sluníčkem

Léto je v plném proudu a dovolené klepou na dveře. Všechny se už jistě těšíme na tu pohodičku, kdy vypadneme z každodenního stereotypu. Necháme se u moře nebo na horách obskakovat fešným číšníkem a plnými doušky přijímáme vitamín D ze slunečního záření.

 

Co když to ale se sluněním přeženeme? Spálit se můžeme na slunci i přes použití opalovacího krému. Nadměrné slunění podporuje rychlejší stárnutí kůže a navíc u citlivých lidí může vyvolat alergii, což je pak velmi nepříjemné.

 

Při spálení pokožky dochází, laicky řečeno, k její dehydrataci

Sluníčko vypije tekutinu z kožních buněk. Kůže na to reaguje zčervenáním a po čase se začne loupat. Pokožce musíte rychle dodat ztracenou tekutinu. 

 

5 kroků, jak si pomoci při spálení pokožky

Postup, který zde nabízím, jsem vyzkoušela mockrát na sobě, rodině, i svých klientkách. Vždy došlo velmi rychle ke zklidnění a často se zabránilo i nepříjemnému pozdějšímu loupání kůže. 

  1. Jako úplně první se pořádně napijte vlažné vody nebo čaje ideálně s obsahem Aloe vera a liči. Vhodná je minerálka. Pokud není v dosahu, můžete do nápoje přidat několik zrnek soli. Sůl zadržuje v těle vodu. Na alkohol a kávu zapomeňte alespoň na 24h, protože naopak vodu z těla odvádí pryč.
  2. Na postižená místa nastříkejte S.O.S sprej s Aloe vera. Za mě vychází nejlépe ten od Eurony, v poměru kvalita a cena. To udělejte ještě na pláži a klidně několikrát po sobě. Velmi rychle zklidní spálená místa a dodává jim hydrataci.
    Pak hned navlékněte  tričko a co nejrychleji se přesuňte do stínu.

                                                                                                            

 

3. Na pokoji se co nejrychleji osprchujte a umyjte hydratačním sprchovým gelem. Zasažená místa jemně otřete. Doporučuji dětskou tetra plenu. Je měkká a pro takové případy k nezaplacení. Po osušení opět nastříkejte S.O.S sprejem nebo Biopeptidovým sprejem a nechte zaschnout.

4. Po zaschnutí naneste kolagenovou masku. Mám ráda masku od Larens, která má tu výhodu, že se nemusí smývat a můžete ji vrstvit.
Výborná je i hydratační maska od Mary Kay. Ale tu musíte po 20 minutách umýt a celý proces zopakovat 3x.
Maska působí v hlubších strukturách pokožky než krém a tím se dostane hydratační složka do pokožky rychleji a nastane okamžitý proces hojení a hydratace. 

5. Až teprve těsně před spaním naneste vyšší vrstvu hydratačního krému nebo oleje.
Doporučuji Kosmetický olej meruňkový od Eurony. Z hydratačních krémů mám vyzkoušený Hydro Balance Face cream od Larens. Výborně funguje a používá vyšší obsah tukové složky než mají například krémy od Eurony. Proto je v případě spálení na sluníčku lepší jako první pomoc. 

                                                                                                       

 

Co tedy sbalit do kufru na dovolenou? 

Doporučuji s sebou malou přenosnou chladící tašku na pláž, dnes už jsou běžně k sehnání. Krémy, repelenty a jakékoliv kosmetické přípravky by se měli skladovat do max. teploty 25°C,  jinak dochází k jejich znehodnocení. Navíc do tašky můžete schovat mobil, aby se baterie se na slunci nepřehřívala. V průběhu dne pak oceníte i chladné pití, které v tašce několik hodin vydrží pitelné.

Nepostradatelní pomocníci pro ošetření pokožky: 

S.O.S sprej s Aloe Vera od Eurony 

Je ideální na spáleniny všeho druhu. Využijete ho na štípance od bodavého hmyzu a je to rychlá dezinfekce, než se dostanete k pořádnému ošetření. Podporuje hojení ran a využijete ho při pálení očí, otocích a ošetření drobných poranění. 

 

Biopeptide Serum Spray od Larens
Obsahuje rybí peptid lisovaný za studena, je čistě přírodní. Jen takový peptid dokáže aktivovat červené destičky, které v řádu hodin udělají na ráně povlak a zatáhnou jí. Funguje jako ochrana před UV zářením a např. při hojení pooperačních ran. V kombinaci s kolagenovou maskou od stejné značky funguje jako první pomoc při spálení. Tyto přípravky však sebou na pláž neberete. Nejlépe jim bude v lednici.

Hydratační krém od Larens nebo  Kosmetický olej meruňkový od Eurony. Tyto přípravky hydratují pokožku na povrchu a zároveň jí zklidňují.
Při použití přípravků od Larens se dokonce u několika klientek předešlo alergii na slunce a rozvoji pigmentových skvrn, kterými trpěly zcela pravidelně.

 Aloe vera nápoj od Eurony doporučím na doplnění tekutin a urychlení regenerace celého těla.

A drobné upozornění na závěr.

Přípravky je možné nakoupit u mě. Přípravky Eurona si můžete koupit sami přes vložené odkazy. Přípravky Larens musím nakoupit a poslat. Firma nákup umožňuje pouze kosmetičkám.
Pokud budete cestovat letadlem, zeptejte se u letecké společnosti na to jak se smí kosmetika přepravovat. Každá společnost má jiná pravidla. Kosmetika nesnese mínusové teploty pod -5 stupňů Celsia. V případě, kdy si tyto přípravky nebudete smět vzít na palubu, doporučuji dát je v kufru do polystyrenového obalu. Udrží stabilní teplotu nad nulou. 


Krásné léto a šťastnou cestu, vaše Lidka

Zpět do obchodu