U některých služeb je možné si vybrat i variantu Dárkového poukazu. Pokud služba tuto možnost neposkytuje, můžete si o poukaz napsat.

Pedikúra v seniorském věku

Mnohé lidi po šedesátce už tělo neposlouchá tak, jak by chtěli, často jim činí problém delší chůze nebo jim i kratší trasa trvá příliš dlouho a velmi je vysiluje. Pohybové omezení jim brání v pečlivé péči o nohy. Velmi často dochází k mechanickému poškození nehtů, k plísňovým onemocněním. Velmi nepříjemné a nebezpečné je i zarůstání nehtů a nekvalitní péče o nohy s nedostatečným prokrvením nebo diabetickou neuropatií.

Naprosto chápu, že do ošetření takových nohou se lidem pečujícím o seniory moc nechce. A je to dobře, protože laická péče nadělá většinou víc škody než užitku. Nikdy se nepouštějte do ošetření nohou seniorů, kde vidíte, že vykazují nějaké odchylky od normálu nebo jsou nehty ztluštělé nebo jinak deformované. 

Obyčejnými nůžkami a bez určitého grifu si s tím neporadíte a můžete dokonce vážně seniora poranit. V tomto věku se všechno i hůře hojí. Takové laické ošetření nebo vůbec žádné ošetření může vést až k sněti a amputaci. Když už dojde k poranění, hned jeho okolí vydezinfikujte a jeďte k lékaři. Buďte si jisti, že dostanete od sestry i lékaře pořádně vynadáno.

Prevence všech nepříjemností je zavolání mi. Není třeba se za své nohy stydět, že nevypadají ukázkově. Je to má práce udělat vše proto, aby nohy vypadali opět ukázkově a hlavně se Vám ulevilo a začalo i lépe chodit. Hlavně svoji práci už pár let dělám a už jsem viděla ledasco.

Přijedu a seniora ošetřím.


Několik výhod mé služby:
- nedostanete vyhubováno od lékaře,
- nemusíte seniora nikam vozit, já zhodnotím stav nohou seniora a podle toho je ošetřím či doporučím další ošetření,
- doporučím doplňkovou péči a stanovím frekvenci dalších návštěv
- stačí, když zajistíte otevření bytu při mém příjezdu.

Při první návštěvě dávám přednost seznámení se s pečující osobou. Má to několik výhod jak pro mě, tak i pro vás. Vy víte, koho do domu pouštíte. Uvidíte, jak pracuji. Já si od vás vezmu anamnézu seniora a pomůžete mi s komunikací se seniorem. Dopředu nevím, jak kdo reaguje na cizí lidi při prvním setkání. Vy mi ukážete, kde si mohu napustit teplou vodu a kam jí pak vylít, kde se umýt a případně vydezinfikovat nástroje, pokud by to bylo nezbytně nutné. Domluvíme se na placení služby a kde budu nechávat účtenky.

Nevíte co pořídit k Vánocům svým blízkým? Už všechno mají a nic nechtějí? Dárkový poukaz na Pedikúru je přesně to pravé. Pečovat profesionálně o nohy není záležitostí jen seniorského věku, ale všech věkových kategorií. Dárkový poukaz koupíte zde.

Zpět do obchodu