U některých služeb je možné si vybrat i variantu Dárkového poukazu. Pokud služba tuto možnost neposkytuje, můžete si o poukaz napsat.

Co je a co není pedikúra

Mnoho lidí si myslí, že pedikúra je stříhání nehtů. Jenže to je velký omyl.

Takový pedikér musí rozeznat běžná kožní onemocnění infekční i neinfekční, musí si umět poradit se zarůstajícími nehty, kuřími oky, “odchlípnutý mi” nehty. Rozpoznat rakovinu nehtu od modřiny pod nehtem. A případně odeslat k odbornému vyšetření. Zvládá ošetření nohy postižené diabetickou neuropatií či problém s cévní nedostatečností. Poradí si s nejrůznějšími otlaky, prasklinami. Pracuje se skalpelem i frézou. Rozpozná i ortopedické potíže s nohama a poradí co s tím.

Později, když nabyde zručnost a znalosti si může rozšířit své dovednosti ve specializovaných kurzech, takže zvládne narovnat zarůstající nehet a vyléčit ho. Vytvořit nehtovou protézu pokud se s původním nehtem něco stane a protéza lze udělat.

Vyzná se ve volně prodejných mastičkách a kapičkách na nejrůznější potíže nohou. Je také tak trochu výživovým poradcem, protože některé kožní onemocnění mají původ v těle a musí dokázat poradit účinnou léčbu.

V neposlední řadě umí pomocí masáže nohou značně ulevit.

Studium tohoto oboru je náročné. Kromě znalostí z různých oborů medicíny musí zvládnout i náročnou legislatívu a hygienických standardů. Pedikéři absolvují certifikovaný kurz pod dohledem akreditovaného lektora MŠMT,  zakončený odbornou zkouškou nebo musí pracovat pod dohledem garanta.

Pedikér/ka není vševěd a pokud pošle k lékaři, tak tam běžte. Ví co říká.

Stříhání zdravých nehtů je pro všechny pedikéry/ky odměnou a třešničkou na dortu.
A nestyďte se ukázat pedikérům své zanedbané nohy. Jsme na to zvyklí. Jestli chcete jim trochu pomoci, tak si je jen důkladně umyjte. Není nic horšího než špinavé nohy. Dát do pořádku vaničku pro dalšího klienta nám pak dá více práce než samotné ošetření takových nohou. Klienti si to však neuvědomují. Vám zabere mytí nohou 15min., nám to ubere 30min práce navíc. Pokud si vážíte práce pedikérů už víte jak jim pomoci.

Zpět do obchodu