U některých služeb je možné si vybrat i variantu Dárkového poukazu. Pokud služba tuto možnost neposkytuje, můžete si o poukaz napsat.

Použití peelingů k domácímu šetření pleti

Peeling se používá 1x týdně a střídá se s maskou. 


Peelingů je celá řada.

Ty, které jsou určeny pro domácí použití bych rozdělila do dvou skupin podle obsahu. S obsahem semínek a mletých ořechových slupek,  a s obsahem krystalů.
Sama dávám přednost peelingům s krystaly. Výrobně jsou krystaly upraveny tak, aby neměly ostré hrany. To u mletých ořechových slupek je technicky neproveditelné.

Peeling je skloňovaný ze všech stran.
Peelingů je celá řada. Dělí se podle typu pleti, složení, použití.
Chemické peelingy patří do rukou kosmetiček. Pro domácí péči na ně zapomeňte.

Nejjemnější peelingy jsou ty s krystaly. Jsou vhodné pro sušší typy pletí, protože každý krystal je opracovaný a nemá žádné ostré hrany, které by mohly kůži poranit. Některé značky mají tyto typy peelingů i jako chemické, tak pozor na jejich použití. Musí hned dolů a místo tonika použít jejich tzv. druhou fázi, která je vlastně zklidňujícím mlékem.

Peelingy s obsahem semínek a mletých skořápek ořechů jsou nejběžněji dostupné. Doporučuji je na smíšené a mastné typy pletí. Nesmí přijít na suchou a dehydratovanou pleť. Mohlo by dojít k poškrábání. Někdy totiž ty skořápky nejsou dostatečně jemně namleté a mají ostré hrany.
A další taková nevýhoda je pokud jste alergičtí na nějaký druh ovoce. Kiwi, jahody a citrusy jsou nejčastějším alergenem. Proto je důležité pečlivě číst složení a prohlížet si obal.

Pokud berete ATB, raději po tu dobu peelingy vynechte. Některé složky mohou vyvolat spolu s ATB alergickou reakci a osypete se v obličeji.

Peelingy odstraňují z kůže ochranný film a proto se doporučuje jejich použítí až večer, když nemáte v plánu někam večer jít. Pleť totiž zůstává nechráněná před vnějšími vlivy. Do rána se kožní film obnoví a můžete vesele do práce nebo školy.

Zpět do obchodu