U některých služeb je možné si vybrat i variantu Dárkového poukazu. Pokud služba tuto možnost neposkytuje, můžete si o poukaz napsat.

Jak na otlaky?

Jak předcházet otlakům.

Otlaky vznikají dlouhodobým tlakem na jedno místo.

Příčin je hned několik.

Nejčastější je volba špatných bot.


Na to mám jednoduché triky jak si koupit dobré boty, které nebudou otlaky vytvářet.
Ještě před nákupem bot se doma připravte. Vemte si čtvrtku nebo karton a tužku. Zujte se a obkreslete si chodidlo na připravenou podložku. Chodidlo musí být kreslené ve stoje. Kvůli zatížení. A pak vystřihněte. Tuto “šlapku” vemte sebou do obchodu.

Po vizuálním výběru si do bot sáhněte a zjistěte jak jsou zevnitř udělané švy. Zda jsou hladké nebo ostré - jsou cítit rukou. S ostrými švy neberte . Šev je cítit rukou.
Pak do boty dejte vystřiženou “šlapku”. Tím zjistíte zda jsou dostatečně široké. Nesmí se vůbec zkroutit a musí do boty volně vklouznout. Až pak si botu vyzkoušejte sami.

Další příčinou vzniku otlaků jsou problémy s pohybovým aparátem. Ty vždy řeší ortoped a fyzioterapeut.

Potíže s pohybovým aparátem jsou provázané. Jak se začne sypat jedno bude se sypat i další část těla.

Začneme nožní klenbou. Zda s ní je všechno v pořádku zjistíte snadno sami. Stačí stoupnout do písku nebo mokrou nohou na tmavou dlažbu. A pak se podívat na vzniklou šlápotu. Pokud vidíte půl měsíc a pět teček, je všechno v pořádku. Pokud  půl měsíček a pět teček vidět není, tak je na čase vyhledat odborníka na biodynamiku chůze. Ten Vás může  poslat i na ortopedii pro vadné držení těla.

Vadné držení těla - VDT je další příčinou otlaků. Hrbatá záda, vedou k přetížení některých svalových skupin, ty pak vyvolají bolest zad. Přirozenou reakcí těla na bolest je tzv. úlevová poloha. V případě zad to vede ke zkřivení zad při chůzi, přetížení jedné strany těla až kulhavosti a ta k otlakům.
Ejhle kolečko se uzavírá.
Opět je třeba vyhledat odbornou pomoc. A začít problém řešit.

Další příčinou je diabetická neuropatie lidově se jí říká diabetická noha. 

(diabetes mellitus -> úplavice cukrová -> cukrovka)


To už není žádná legrace. A chce to součinnost několika oborů a hlavně striktní dodržování všeho co odborníci říkají a radí. Kromě přísné diety je to pravidelná pedikérská péče o nohy a hlavně pečovat doma o své nohy mezi jednotlivými návštěvami u pedikérky.

Dá se tím předejít hromadě potíží jako jsou bércové vředy, amputace prstů a tím zhoršení pohyblivosti. Pedikérka  tomu 100% nezabrání, ale tyto potíže odsune na co nejpozdější dobu. 

 

Jak na již vzniklé otlaky?

Objednejte se na pedikúru. Pedikérka zhodnotí jejich stav a jemně skalpelem nebo frézkou je odstraní. Procedura je bezbolestná. A doporučí speciální krémy s UREAou jako prevenci. Navíc zjistí příčinu a podle toho bude konat dál. Předá kontakty na odborníky. Ukáže cvičení na plochonoží.

U mne se na konzultaci a pedikúru můžete objednat zde. 

Zpět do obchodu